Over ons

ONS VERHAAL

Aangenaam kennis te maken

Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland gebeurt dit sinds jaar en dag met de welbekende traditie van beschuit met muisjes, dat in het kraambed direct het eerste is dat je aangeboden krijgt na een bevalling. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes.

Tweelingbroer- en zus Olaf en Marise vonden dat deze eeuwenoude traditie doorbroken moest worden, met de komst van Stadsgenootjes; de bekende anijssmaak, maar in de kleuren van verschillende steden. Iets wat goed past in een tijd dat inwoners trotser dan ooit zijn op hun eigen stad of regio en de term ‘genderneutraliteit’ een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij. 

 

 

 

Aangezien Olaf en Marise geboren en getogen Rotterdammers zijn, was de lancering van een eerste groen/ witte variant een logische keuze. Amsterdam, Den Haag, Utrecht en andere steden volgen, steeds weer in een verrassende verpakking en met herkenbare kleuren van de betreffende stad. 

Olaf zijn ondernemersavontuur startte zo’n 6 jaar geleden met de lancering van een Rotterdams snoepje. Zijn tweelingzus woonde op dat moment met haar gezin in Nairobi, Kenia. De wens om ooit een keer samen te werken kwam in vervulling toen Marise met haar gezin na 5 jaar terug verhuisde naar Nederland.